Egyedi kreatív tortákat és saját készítésű kézműves cukorvirágokat tervezek és készítek. Modern, vintázs és hagyományos torták kivitelezése. Különböző tortadíszítési technikák használata. Egyéni torta és cukorvirág elképzelések megvalósítása. Cukorvirág készítő és tortadíszítő tanfolyamok.
2014. augusztus 1., péntek
Szabolcsi almás máktorta...
Mindig minden évben izgatottan várom, hogy milyen lesz az Ország tortája. Ez a torta a 2012-es év tortája lett Magyarországon. Számomra a mák idáig nem jelentett túl sokat, meg voltam néküle, de amióta megkóstoltam ezt az édességet azóta a kedvenc tortáim közé tartozik. Finom, könnyű, krémes és szaftos is egyben. Tökéletesen összhangban vannak az ízek egymással. Nem gondoltam volna, hogy egyszer pont egy máktorta lesz a kedvencem, de sikerült ezzel a recepttel meglepni engem. Bátran próbáljátok ki, biztos nem fogtok benne csalódni.
A piskótához kell:
18 tojásfehérje, 27 dkg cukor, 15 dkg darált cukormentes mák, 3 dkg darált piskóta és egy kisebb alma.
A tojások fehérjéből és a cukorból kemény habot verünk és hozzáforgatjuk a többi hozzávalót. Sütőpapírra kirajzolunk 6 drb 26 centis köröket és 6 lapot kenünk belőle. 200 fokos sütőben 10 percig sütjük.
Almás réteg:
80 dkg reszelt almát 10 dkg vajon, 10 dkg cukorral, egy citrom levével és 1 tk. fahéjjal megpárolunk.
Krém:
1 dl tejben elkeverjük 20 dkg cukrot, 2 vaníliás cukrot, 11 dkg keményítőt, 5 tojássárgáját és felőntjük 8 dl tejjel, majd sűrűre főzzük. Ha kihűlt 4 dl tejszínből vert habbal lazítjuk.
így töltjük:
piskóta-krém-piskóta-alma-piskóta-krém-piskóta-alma-piskóta-krém-piskóta
Hűtőben hagyjuk összeállni akár egy éjszakát is, majd mákkal ás tejszínhabbal díszítjük.
Mindenkinek ajánlom egyszer próbálja ki. Jó sütögetést kívánok.
http://www.facebook.com/sugarfantasie
Címkék:
almatorta,
máktorta,
szabolcsi torta,
torta recept
Párkány, Stúrovo, Szlovákia
Štúrovo, Párkány, Slovakia
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése